Archyvas

Search

Sekėjai

Peržiūrų skaičius

2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Paryžius

Paryžius - Prancūzijos sostinė bei didžiausias šalies miestas, turintis 2,2 milijonus gyventojų. Miestas yra įsikūręs Senos upės vingyje, abiejuose upės krantuose, taip pat jis yra regiono "Ile-de-France" pagrindinis miestas. Paryžius visame pasaulyje yra labai gerai žinomas dėl istorinių paminklų bei kokybiškų aukštųjų mokyklų gausos, taip pat turistai žavisi unikalia miesto kultūra. Šis miestas per metus sulaukia didžiausio turistų srauto visame pasaulyje. Dėl to, žinoma, yra sunku išvengti eilių prie populiariausių monumentų, bet mes pasidalinsime su jumis keliais patarimais, kaip greičiau patekti į lankytinas vietas bei kokie objektai, nors ir ne tokie populiarūs, bet taip pat turėtų sulaukti jūsų dėmesio kelionės metu.

Į Paryžių geriausia vykti ankstyvą rudenį arba vėlyvą pavasarį - tada išvengsite didelio turistų srauto, o taip pat ir oras bus geras ir ganėtinai šiltas mūsų šalčių išvargintiems tautiečiams. Paryžiuje gana aukštas pragyvenimo lygis, todėl prieš kelionę siūlau apsiskaičiuoti savo biudžetą, kad nepritrūktumėte eurų.

Lankytini objektai

Pats žinomiausias objektas bei Paryžiaus miesto simbolis yra Eifelio bokštas, kuris buvo pastatytas 1889 metais kaip laikinas statinys Prancūzijos revoliucijos šimtosioms metinėms paminėti. Vėliau šį bokštą buvo planuojama nugriauti, jį nuo šios baigties išgelbėjo sumanymas įrengti televizijos antenas.
Šis objektas sulaukia didžiausio turistų srauto, todėl patariame bilietus nusipirkti iš anksto internetu (lankytojams su išankstiniais bilietais yra atskiras įėjimas, tad į bokšto vidų pateksite žymiai greičiau). Kainos priklauso nuo to, ar lipsite laiptais, ar kilsite liftu bei iki kokio aukšto norėsite užkilti. Bilietas iki pat viršaus su liftu suaugusiam kainuoja 14eu, 12-24 metų jaunimui - 12,5eu, o 4-11 metų vaikams - 9,5eu. Bokšto viršuje taip pat galite užsisakyti taurę šampano, kainos svyruoja nuo 10 iki 15 eurų.

Savo populiarumu ir lankytojų skaičiumi taip pat nenusileidžia ir žymioji Triumfo arka(1806m.), kuri buvo pastatyta pagerbti kovojusius už Prancūziją, ypatingai Napoleono laikais. Ant statinio yra išvardinti visi kovoti karai bei generolų vardai. Po arka galite rasti Pirmojo pasaulinio karo nežinomo kario kapą. Nuo Arkos stogo atsiveria puiki miesto panorama, taip pat galite pamatyti lygiagrečiai pastatytą arką prie Luvro muziejaus bei didžiausią bei naujausią arką Paryžiuje Dėfanso rajone (Po Dėfanso arka tilptų minėtoji Triumfo arka). Europos Sąjungos piliečiams iki 25 metų įėjimas į Arkos vidų yra nemokamas, kitiems - 9 eurai.

Nepamirškite skirti gerą pusdienį buvusiems Prancūzijos karalių rūmams - Luvrui. Šiame muziejuje eksponuojami beveik 35000 meno kūrinių, iš kurių pats žymiausias yra Leonardo da Vinčio paveikslas "Mona Liza". Muziejus padalintas į kolekcijas: Senovės Egiptas, Senovės Artimieji Rytai, Senovės Graikija ir Roma, Islamiškasis menas, Skulptūros, Dekoratyvinis menas, Paveikslai bei Spaudiniai ir piešiniai. Visų eksponatų apžiūrėjimui reikėtų daugiau nei savaitės, todėl siūlome išsirinkti labiausiai dominančias kolekcijas ir jas ramiai apžiūrėti. Taip pat norintiems nestovėti eilėje ir greičiau patekti į muziejų siūlome iki jo važiuoti metro ir išlipus stotelėje "Palais Royale - Musée de Louvre" sekti nuorodomis, vedančiomis iškart į muziejaus vidų. Taip pat išvengsite eilių nusipirkę bilietus iš anksto internetu (kaina suaugusiajam - 15eu). ES piliečiams iki 25 metų įėjimas nemokamas :)

Paryžiaus Dievo Motinos arba kitaip dar vadinama Noterdamo katedra taip pat yra verta jūsų dėmesio. Tai yra pati seniausia katedra Šiaurės Prancūzijoje bei vienas reikšmingiausių ankstyvosios gotikos architektūros paminklų. Paryžiaus Dievo Motinos katedra iškilo vietoj senosios bazilikos, kuri, kaip ir daugelis kitų krikščionybės paminklų, buvo patatyta galų-romėnų. Katedros statyba truko beveik du šimtus metų, katedra baigta statyti 1345 metais. Įėjimas į katedros vidų yra nemokamas, taip pat viduje galite prieiti išpažinties (kunigai kalba prancūzų ir anglų kalbomis). Taip pat galima užlipti į katedros bokštus (lipti teks nemažai - 422 laiptelius), kaina suaugusiajam 8,5eu, o ES piliečiams iki 25 metų nemokamai.





Turistams mažai žinomas, užtat vietinių ypač pamėgtas Paryžiaus pakrašytje yra įsikūręs nepaprasto grožio Buttes Chaumont parkas. Šis parkas buvo įkurtas Napoleono III, 1867 metais. Parkas yra trečias pagal dydį Paryžiuje, turintis apie 5km maršrutą. Įspūdingiausios parko vietos yra Sibilės šventyklėlė ant aukšto kalno ežero viduryje bei 20 metrų aukščio krioklys olos viduje. Parke išskiriamas Anglijos bei Kinijos sodų stilius. Šiame parke dažnai rengiami muzikiniai bei aktoriniai pasirodymai, žaidžiami lauko žaidimai, taip pat tai yra populiari Paryžiaus studentų susitikimo vieta.



0 comments: