Archyvas

Search

Sekėjai

Peržiūrų skaičius

2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Ryga

Norint pamatyti gražų ir istorinį miestą, nereikia toli keliauti, užtenka nuvažiuoti į Rygą. Ryga -  Latvijos sostinė ir didžiausias Baltijos šalių miestas, išsidėstęs prie Rygos įlankos ties Dauguvos žiotimis.
Ryga yra Baltijos perlas. Ryga įsikūrusi prie Dauguvos žiočių, Baltijos jūros Rygos įlankos pakrantėje. Ryga turi seną istoriją ir turtingą kultūros paveldą. Kadangi Ryga visada buvo prekybos kryžkelėje, ji tapo daugiakultūriu miestu, kuriame yra ką pamatyti – Ryga savaitgaliais yra puikus kelionės tikslas naujiems įspūdžiams ir poilsiui.


Rygos senamiestis yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, miestas ypač žymus gausia Art Nouveau (Jugendstil) architektūra, kurią galima lyginti su Viena, Sankt Peterburgu ir Barselona, bei gerai išsilaikiusiu senamiesčiu. Miestas yra vienas iš Europos plytų gotikos kelio stočių.

Lankytinos vietos
Rygos motorų muziejus
Rygos Motorų muziejus įkurtas 1989 m. balandžio 22 d. Latvijos Senovinių automobilių klubo iniciatyva. Muziejus renka, saugoja, tyrinėja, restauruoja ir populiarina senovines motorines transporto priemones kaip Latvijos ir pasaulio pramonės paveldo ir materialiosios kultūros sudėtinę dalį.

Melngalvių rūmai
Melngalvių rūmai, iš pradžių vadinti Naujaisiais rūmais, pastatyti 1334 m. Nuo 1522 m., kai prie įėjimo buvo pastatyti prieangio akmenys, iki XIX a., kai virš rūmų įėjimo atsirado liūtų figūros, o priestato kampe – šv. Jurgio statula, jie buvo ne kartą perstatyti.

"Trys broliai"
„Trys broliai” yra seniausias Rygos gyvenamųjų namų kompleksas, esantis Mazā Pils gatvėje. Pavadinimas „Trys broliai” atsirado dėl panašumo į Talino „Tris seseris” – sandėlių grupe senamiestyje.


Aviacijos muziejus
Muziejus kūrėsi keturis dešimtmečius. Oficialiai jis veikia nuo 1997 m. – visiškai savarankiškai, be jokios valstybės paramos. Aviacijos muziejus yra vienintelis Baltijos šalyse ir vienas iš didžiausių visoje Europoje. Muziejuje galima apžiūrėti didžiausią už NVS ribų tarybinės aviacinės technikos kolekciją.



Rygos pilis
Rygos pilies istorija prasidėjo XIV a. penktajame dešimtmetyje pastačius pirmąją Livonijos ordino pilį – magistro rezidenciją. Dabar Dauguvos pakrantėje stovinčioje viduramžių pilyje yra Latvijos Respublikos prezidento rezidencija ir Latvijos nacionalinis istorijos muziejus – trečiasis pagal senumą muziejus Latvijoje.

Laisvės paminklas
Laisvės paminklas yra Latvijos sostinės Rygos centre, Brīvības bulvare, šalia Senosios Rygos. Jis buvo pastatytas žuvusiųjų Laisvės kovose atminimui. Dabar laikomas Latvijos valstybingumo, latvių tautos vienybės, nepriklausomybės ir laisvės simboliu.



Ryga yra nuostabus miestas, žavintis savo architektūros monumentais bei kultūriniu gyvenimu. Rygoje (ypač vasarą) vyksta įvairūs muzikos festivaliai – nuo senosios muzikos ir operos iki džiazo ir roko. Rygoje galima apžiūrėti daugybę įdomių muziejų ekspozicijų ir šiuolaikinio meno galerijų. Ryga išsiskiria puikiomis oro, geležinkelio ir automobilių kelių eismo galimybėmis, ją darančiomis didžiausiu turizmo centru visoje šalyje. Todėl jei norite turiningai ir nebrangiai praleisti savaitgalį, važiuokite į Rygą! 








0 comments: